poniedziałek, 14 maja 2018

Mazurski makowczyk


  • 5 jajek
  • 1 i 1/4 szkl.cukru
  • 1 i 1/2 szkl.mąki
  • 3/4 szkl. suchego maku
  • 3/4 kostki margaryny
  • olejek midałowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia




Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jajku i łyżce mąki. Na końcu dodać proszek do pieczenia i mak. Piec ok 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Udekorować rozpuszczoną czekoladą. można przełożyć ulubioną masą lub kremem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mazurski makowczyk

5 jajek 1 i 1/4 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.mąki 3/4 szkl. suchego maku 3/4 kostki margaryny olejek midałowy 2 łyżeczki proszku do pie...