- 3 szklanki mąki
- 1 kostka margaryny
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 całe jajko
- 3 żółtka
- 2 łyżki kakao
- dżem
- DO PIANY: 3 białka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, pół szklanki cukru pudru
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części i do jednej dodać kakao. Pierwszą -białą - część wyłożyć na blaszkę. Pozostałe dwie schłodzić.
Na ciasto wyłożyć dżem ia na niego zetrzeć na tarce drugą białą część ciasta.
Z białek, mąki ziemniaczanej i cukru pudru ubić sztywną pianę i wyłożyć ją na ciasto . Następnie zetrzeć na tarce pozostałą -kakaową- część ciasta.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz