SKŁADNIKI:
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 4 jajka
- 4 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 1 cukier waniliowy
- olejek pomarańczowy
- pół słoiczka dżemu z dużymi kawałkami owoców
- bakalie( migdały, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe)
WYKONANIE :
Jajka ubić z cukrem i cukrem pudrem. Aby cukier szybciej się rozpuścił dodać trochę odmierzonego mleka. Powoli dodawać mąkę, kakao , resztę mleka, olej i olejek ,proszek do pieczenia.
Wrzucić dowolne bakalie( ja dałam około 3 łyżek każdego rodzaju ) a na koniec ubijania dodać dżem i wymieszać na tyle delikatnie by za bardzo nie rozmiksować owoców. By były wyczuwalne ich cząsteczki.
Piec około 1 godziny w 180 stopniach i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz