CIASTO:
- 1 i 1/2 szkl. mąki
- 100 g margaryny
- 1 jajko
- 1/2 szkl. cukru
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić 30 minut w lodówce. Rozwałkować i wyłożyć na blaszkę.
MASA SEROWA:
- 1 kg białego sera zmielonego
- 2 budynie waniliowe najlepiej bez cukru
- 2 cukry waniliowe
- 1/2 szkl. oleju
- 4 jajka
- 2 szkl. mleka
- wiórki kokosowe i płatki migdałowe - po 50 g
Składniki dokładnie wymieszać i wylać na ciasto. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni.Po upieczeniu pozostawić chwilę w wyłączonym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz