Tradycyjny biszkopt i prosta masa do przełożenia :)
SKŁADNIKI:- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- łyzka octu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA:
- bita smietana w proszku - 1 opakowanie( do rozrobienia na mleku nie na wodzie!)
- 2 galaretki owocowe
Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Gdy już będzie gotowa dodawać pomału żółtka, mąkę, ocet i na koniec proszek do pieczenia.. piec w temp. 180 st. przez 35-40 minut. Upieczone ciasto po ostygnięciu przekroić.
Bitą śmietanę przygotować wg przepisu z opakowania. Dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać dokładnie. Wylać na ciasto :)
Szybko, prosto i smacznie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz