niedziela, 31 lipca 2016
Korniszony Babci Józi
Dziś przepis na ogórki w zalewie octowej. To przepis od zawsze stosowany przez moją babcię więc jest nie inaczej jak najlepszy :)
ZALEWA:
1 litr wody
3 łyżki octu,
2 łyżeczki kwasku cytrynowego
1/2 szklanka cukru,
2 łyżki soli
Pieprz, ziele angielskie liść laurowy
Wszystko zagotować.
Do słoiczków włożyć ogóreczki - najlepsze te nieduże, marchewkę pokrojoną w kostkę , słupki lub talarki, pół łyżeczki gorczycy. Zalać zalewą. Od momentu zagotowania pasteryzować 8-10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mazurski makowczyk
5 jajek 1 i 1/4 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.mąki 3/4 szkl. suchego maku 3/4 kostki margaryny olejek midałowy 2 łyżeczki proszku do pie...
-
Tradycyjny biszkopt i prosta masa do przełożenia :) SKŁADNIKI: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczane...
-
BARDZO PROSTE, TANIE, SMACZNE I PYSZNE!!!! 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka kwaśnej śmietany Z podanych składnik...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz