Składniki
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki miodu
- 2 jajka
- 5 dag masła
- 1/2 szklanki mleka
- 2,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- POLEWA
- 8 łyżek mleka
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 1 kostka masła
- 2 łyżki kakao
- 2 opakowania wiórek kokosowych
WYKONANIE
CIASTO:
Rozpuść masło z miodem i mlekiem, ostudź . Jajka ubij z cukrem . Dodaj masło z miodem i mlekiem , mąkę i proszek do pieczenia . Dokładnie wymieszaj .
Ciasto wlej do wyłozonej papierem do pieczenia formy . Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni POLEWA:
Mleko wlej do rondelka , wsyp cukier, dodaj masło . Podgrzewaj , mieszając , aż cukier się rozpuści . Dodaj kakao i dokładnie wymieszaj tak by nie było grudek . Doprowadź do wrzenia .
Ostudzone ciasto pokrój na małe kwadraty , zanurz w polewie . Posyp z każdej strony wiórkami kokosowymi . Zostawić do zastygnięcia i... jemyyyy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz