A ten jest wyjątkowo pyszny:) Naprawdę polecam :)
CIASTO:
- 40 DKG MĄKI
- 20 DKG MARGARYNY
- 20 DKG CUKRU
- 1 ŻÓŁTKO
- 3 ŁYŻKI ŚMIETANY
- 2 ŁYŻKI KAKAO
- PROSZEK DO PIECZENIA
CIASTO MOŻNA PRZYGOTOWAĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ
MASA SEROWA:
- 1 KG SERA ( Z WIADERKA LUB TWARÓG DWUKROTNIE ZMIELONY)
- 6 JAJ
- 2 SZKLANKI CUKRU
- 5 DKG MARGARYNY
- 2-3 BUDYNIE WANILIOWE
bIAŁKA ODDZIELIĆ I UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ.
POZOSTAŁE SKŁADNIKI DOKŁADNIE WYMIESZAĆ A NA KONIEC DODAĆ PIANĘ Z BIAŁEK I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
NA BLASZKĘ STARKOWAĆ JEDNĄ CZĘŚĆ SCHŁODZONEGO CIASTA. WYŁOŻYĆ MASĘ SEROWĄ I NA WIERZCH STARKOWAĆ DRUGĄ PORCJĘ CIASTA.
PIEC 50 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
SMACZNEGO!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz