- 2 JAJKA
- 2 SZKL. MĄKI
- 3 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
- 4 ŁYŻECZKI CYNAMONU
- 1 SZKL. CUKRU
- 1 SZKL. MLEKA
- 12 ŁYŻEK ROZTOPIONEGO MASŁA
- 4 JABŁKA POKROJONE W KOSTKĘ
Wymieszać w misce suche składniki; mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon.
W innym naczyniu połączyć wilgotne składniki: jajka, mleko i roztopione masło.
Składniki płynne wlać do suchych i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i wymieszać łyżką.
Foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości i piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Ciepłe posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz