niedziela, 23 marca 2014

Sernik kokosowo-migdałowy

Poniżej przepis na pyszny serniczek, idealny do popołudniowej kawy :)
CIASTO:
  • 1 i 1/2 szkl. mąki
  • 100 g margaryny
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić 30 minut w lodówce. Rozwałkować i wyłożyć na blaszkę.


MASA SEROWA:
  • 1 kg białego sera zmielonego
  • 2 budynie waniliowe najlepiej bez cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1/2 szkl. oleju
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mleka
  • wiórki kokosowe i płatki migdałowe - po 50 g
Składniki dokładnie wymieszać i wylać na ciasto. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Piec około 60 minut  w temp. 180 stopni.Po upieczeniu pozostawić chwilę w wyłączonym piekarniku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mazurski makowczyk

5 jajek 1 i 1/4 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.mąki 3/4 szkl. suchego maku 3/4 kostki margaryny olejek midałowy 2 łyżeczki proszku do pie...