poniedziałek, 7 lipca 2014

ZUPA WIŚNIOWA

To najprostsza w wykonaniu i najpyszniejsza ( bynajmniej jak dla mnie) zupa pod słońcem. Idealna na obiad w upalny dzień ale również może być deserem lub podwieczorkiem. Wspaniale smakuje na ciepło jak i na zimno. No i większość dzieci zajada się nią ze smakiem.
Jak ją przygotować?
Gotujemy kompot wiśniowy( wiśnie mogą ale nie muszą być drylowane, ale jak dla dzieci to bez pestek lepiej i bezpieczniej), ciut słodszy niż zazwyczaj i z większą ilością owoców. A gdy kompot już się gotuje zabielam go śmietaną z niewielką ilością mąki. Można podawać z makaronem lub z lanymi kluseczkami.  I to wszystko :) :) :) 
                              SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mazurski makowczyk

5 jajek 1 i 1/4 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.mąki 3/4 szkl. suchego maku 3/4 kostki margaryny olejek midałowy 2 łyżeczki proszku do pie...