SKŁADNIKI:
- 5 jaj
- 1 1/2 szkl. cukru
- 2 i 1/2 szkl.mąki
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. przegotowanej wody lub oranżady
- 2 łyżeczki kakao
- proszek do pieczenia
Jajka dokładnie utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, olej, wodę( ew.oranżadę) i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać 2 łyżeczki kakao a do drugiej 2 łyżeczki mąki. To ważne by ciasto miało taką samą gęstość.
Wylewać ciasto na przemian (najlepiej łyżką do sosu ;) ) na blaszkę. Ja zawsze wybieram tortownicę.
Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
:) :) :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz